+40 368 408 073

Policlinica Sacele

+4 0368 005 356

Spitalul Sacele

Strada Oituz 54, Săcele

Spitalul Municipal Sacele

Programari

11 aprilie marchează ziua internațională de luptă împotriva Bolii Parkinson

11 aprilie marchează ziua internațională de luptă împotriva Bolii Parkinson

? Data de 11 aprilie marchează ziua internațională de luptă împotriva Bolii Parkinson. Scopul este de a crește gradul de informare cu privire la această boală și de a evidenția impactul pe care îl are asupra celui suferind, dar și asupra societății.

❗ ??????????? ????? ???????̧? ?? ????? ?? ?? ???, ???, ?̂? ?????? ?????????, ????? ???̆??? ?̦? ?̂? ????? ??????????? ??? ??????.

➡️ Boala Parkinson este a doua cea mai frecventă tulburare neurodegenerativă legată de vârstă, după boala Alzheimer. Deși nu cauzează decesul, după momentul diagnosticării, aceasta necesită tratament specific toată viața pentru a evita complicațiile.

? La nivel mondial, peste 6 milioane de persoane sunt diagnosticate cu Boala Parkinson, maladia cauzând anual aproape 120.000 de decese. În Uniunea Europeană, aproximativ 1,2 milioane de oameni se confruntă cu această afecțiune, însă numărul real ar putea fi mult mai mare.
__________________________________________
??‍⚕️ Dr. Alina Sergentu este medicul specialist neurologie al Spitalului Municipal Săcele care vă poate răspunde tuturor întrebărilor. Serviciile oferite în cadrul Ambulatoriului de Specialitate, aflat pe strada Episcop Popeea Nr. 20, sunt:

➡ consultație de specialitate;
➡ determinarea indicelui de presiune gleznă/braţ, respectiv deget/braţ;
➡ video EEG;
➡ înregistrare traseu EEG pe CD;
➡ teste clinice;
➡ măsurarea forței musculare cu dinamometrul;
➡ teste de sensibilitate.

☎☺️ Pentru programări și orice întrebare aveți puteți apela numărul de telefon 0368.408.073, în intervalul orar 08:00 – 20:00. Nu ezitați să ne contactați!

#spitalulmunicipalsacele #spitalsacele #sacele #11aprilie #ziinternationala #parkinson #boalaparkinson #ziuainternationaladeluptaimpotrivaboliiparkinson

Niciun comentariu

Lăsați un comentariu