+40 368 408 073

Policlinica Sacele

+4 0368 005 356

Spitalul Sacele

Strada Oituz 54, Săcele

Spitalul Municipal Sacele

Programari

12 august – Ziua medicinei militare

12 august – Ziua medicinei militare

???? Ziua medicinei militare este marcată anual la data de 21 august. În această zi, în anul 1862, printr-un Înalt decret domnesc semnat de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza, au fost înființate Corpul ofițerilor sanitari ai armatei și Direcția Generală a Serviciului Sanitar Român.

➡️ Doctorul de origine franceză Carol Davila a fost cel care a elaborat primul regulament modern de funcționare a Spitalului Militar, structurat pe asigurarea asistenței medicale chirurgicale și a medicinei interne. Datorită acestuia, serviciul medical va fi dotat pentru timp de pace, dar mai ales pentru război.

???? Istoria medicinei militare se suprapune cu cea a poporului român, personalul sanitar al armatei implicându-se în momente cruciale, precum Războiul de Independență, Războiul de reîntregire națională și Cel de-al Doilea Război Mondial. În prezent, personalul sanitar participă în cadrul forțelor de menținere a păcii din diferite teatre de operațiune din lume, alături de ceilalţi reprezentanţi ai Armatei României.

#spitalulmunicipalsacele #spitalsacele #sacele #21august #ziuamedicineimilitare #medicinamilitara #armata

Niciun comentariu

Lăsați un comentariu