+40 368 408 073

Policlinica Sacele

+4 0368 005 356

Spitalul Sacele

Strada Oituz 54, Săcele

Spitalul Municipal Sacele

Programari

14 noiembrie – Ziua mondială de luptă împotriva diabetului

14 noiembrie – Ziua mondială de luptă împotriva diabetului

Ziua mondială de luptă împotriva diabetului este marcată anual la data de 14 noiembrie, fiind un prilej de a ne reaminti că afecțiunea reprezintă o adevărată problemă. Netrată, această afecțiune poate duce la complicaţii grave şi chiar la deces.

În prezent, 1 din 2 adulți cu diabet nu sunt diagnosticați.

Diabetul este o boală cronică netransmisibilă, care apare atunci când pancreasul nu produce (suficientă) insulină pentru a putea transforma glucoza provenită din carbohidrați în energie. Diagnosticul precoce și tratamentul sunt esențiale pentru a ajuta la prevenirea sau întârzierea complicațiilor care amenință viața.

Numărul celor care au diabet zaharat este de peste 530 milioane. În România sunt înregistrate peste 1 milion de persoane, dar numărul acestora este în continuă creștere.
___________________________________
Dr. Drugău Cristina este medicul specialist diabet zaharat, nutriție și boli metabolice la Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Municipal Săcele, aflat pe strada Episcop Popeea Nr. 20, în cadrul Policlinicii Municipiului Săcele. Serviciile oferite sunt:

➡ consultație de specialitate;
➡ teste clinice;
➡ măsurarea forței musculare cu dinamometrul;
➡ teste de sensibilitate;
➡ indice gambă/braț;
➡ eliberare adeverință medicală pentru Fișa Auto;
➡ consultații nutriție.

Pentru programări puteți apela numărul de telefon 0368.408.073, în intervalul orar 08:00 – 20:00. Colegii noștri vă vor îndruma mai departe.

#spitalulmunicipalsacele #spitalsacele #sacele #14noiembrie #zimondiala #diabet #ziuamondialadeluptaimpotrivadiabetului

Niciun comentariu

Lăsați un comentariu