+40 368 408 073

Policlinica Sacele

+4 0368 005 356

Spitalul Sacele

Strada Oituz 54, Săcele

Spitalul Municipal Sacele

Programari

15 februarie – Ziua internațională a copilului bolnav de cancer

15 februarie – Ziua internațională a copilului bolnav de cancer

Anual, data de 15 februarie marchează ziua internațională a copilului bolnav de cancer. Scopul este de a informa publicul cu privire la implicațiile cancerului la copii și de a exprima susţinerea faţă de pacienți, dar şi faţă de familiile acestora.

Simbolul zilei este funda aurie, fiindcă aurul este metalul ce mai prețios, la fel cum și copiii sunt cea mai prețioasă avere a societății.

Cancerul apare mai rar la copii, însă răspunsul este mult mai bun decât în cazul adulților în condițiile în care este depistat timpuriu și tratat. Părinții trebuie să conștientizeze necesitatea de a ține micuții la zi cu controalele medicale, întrucât simptomele bolii pot fi dificil de sesizat.

În fiecare an, peste 400.000 de copii şi adolescenţi sub 20 de ani sunt diagnosticaţi cu cancer. Incidenţa este în creştere de la an la an în ultimii 25 de ani. Vârsta medie pentru cancerul la copil este de şase ani, iar cancerele la copiii foarte mici sunt foarte agresive.

#spitalulmunicipalsacele #spitalsacele #sacele #15februarie #ziinternalionala #cancer #copil #ziuainternationalaacopiluluibolnavdecancer

Niciun comentariu

Lăsați un comentariu