+40 368 408 073

Policlinica Sacele

+4 0368 005 356

Spitalul Sacele

Strada Oituz 54, Săcele

Spitalul Municipal Sacele

Programari

ANIVERSĂM 6 ANI DE ACTIVITATE!

Spitalul Municipal Săcele împlinește astăzi 6 ani de când și-a redeschis porțile. De la o echipă formată din 35 de salariați, instituția medicală a ajuns să aibă nu mai puțin de 350 de persoane care fac ca lucrurile să se întâmple! Iată ce au însemnat ultimii 6 ani pentru noi:

4.513 prezentări

Spitalul Municipal Săcele își redeschidea timid porțile, după 7 ani în care unitatea medicală a stat închisă. Structura de funcționare, aprobată prin Ordin de ministru din cadrul Ministerului Sănătății încă din 2014, era minimă și cuprindea specialitățile de bază medicină internă și pediatrie.

11.466 prezentări

O nouă structură spitalicească a fost aprobată în aprilie 2018. Medici tineri, dar și un personal medical auxiliar competent s-au alăturat echipei Spitalului Municipal Săcele. Astfel, locuitorii municipiului Săcele și cei ai comunelor arondate administrativ s-au putut bucura de servicii de spitalizare, servicii clinice și camera de gardă.

35.353 prezentări

Spitalul Municipal Săcele a semnat un nou contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Brașov în august 2019. Acesta cuprindea noile specialități medicale din structură, precum și paturile de boli cronice.

34.787 prezentări

Unitatea medicală nu a încetat să se dezvolte nici în perioada de debut a pandemiei Covid-19. Spitalul Municipal Săcele a deschis pentru comunitatea săceleană un laborator de biologie moleculară în vederea testării RT-PCR a virusului Covid-19 și a asigurat servicii medicale de ambulatoriu pentru pacienții non-Covid-19.

31.127 prezentări

În iulie 2021 se desfășoară o nouă sesiune de Contractare cu CJAS Brașov pentru care Spitalul Municipal Săcele a depus actele de solicitare a unor noi contracte decontate (spitalizare, paraclinic, ambulatoriu).

37.352 prezentări

Spitalul Municipal Săcele a obținut o finanțare din partea Ministerului Sănătății pentru modernizarea și dotarea cu echipamente performante a instituției medicale. Astfel, obiectivele proiectului au fost înființarea unei baze de tratament balneo-fizio-kinetoterapie și recuperare medicale la demisolul policlinicii, dar și dezvoltarea structurilor deja existente prin achiziționarea următoarelor echipamente medicale: mamograf, sistem dexa, fibroscan, electrocadiografe, monitoare pentru funcții vitale și defibrilatoare, turnuri de colposcopie și endourologie.

22.800 de prezentări (semestru)

Unitatea noastră a fost dotată cu un sistem dexa, un mamograf performant, dar și un computer tomograf (CT) cu sistem PACS. Totodată, la subsolul Policlinicii va fi amplasată o bază de recuperare balneo-fizio-terapie. Activitatea medicală a Spitalului Municipal Săcele este una diversificată pe multiple specialități, furnizând preponderent servicii pentru spitalizarea de zi și în regim de ambulatoriu, în concordanță cu cerințele Ministerului Sănătății.

Programe și Proiecte în Desfășurare

În prezent trăim bucuria câștigării a trei proiecte aferente investițiilor din PNRR, astfel:

Extinderea, dezvoltarea și modernizarea ambulatoriului Spitalului Municipal Săcele

Va fi construită o nouă infrastructură de cca. 1.200 mp, pentru a extinde spațiile dedicate specialităților paraclinice în clădirea spitalului. De asemenea, ambulatoriul integrat va fi dotat cu echipamente medicale noi.

Mai multe detalii în curând
Prevenția și combaterea infecțiilor nosocomiale în cadrul Spitalului Săcele

Vor fi achiziționate 2 camere izolatoare pentru pacienții cu risc infecțios, iar laboratorul de microbiologie va fi dotat cu analizoare automate de identificare a micro-organismelor și de efectuare a antibiogramelor, software titrare, inclusiv hota și microscop cu software special. Totodată, se vor achiziționa echipamente pentru dezinfecția aerului și a suprafețelor, echipamente de sterilizare și protecție pentru asigurarea asepsiei, inclusiv filtre HEPA si un sistem de flux laminar.

Mai multe detalii în curând
Modernizare cabinet de planificare familială la Spitalul Municipal Săcele

Cabinetul de planificare familială de cca 16mp va fi reabilitat, mobilat și echipat cu dotări de ultimă generație.

Mai multe detalii în curând

Drumul către succes al Spitalului Municipal Săcele nu se oprește aici. Vom continua să dezvoltăm noi proiecte pentru asigurarea unei palete de servicii de sănătate cât mai variate care să vină în sprijinul comunității săcelene, a locuitorilor Brașovului, dar și a pacienților veniți din alte județe care au încredere în competența noastră.

Spitalul Municipal Săcele a reușit performanța de a asigura un act medical de calitate și în siguranță datorită fiecărei persoane care a făcut și face în continuare parte din echipa noastră.

Dragi colegi, meritați toată stima noastră!  Dorim să vă mulțumim pentru munca grea și pentru tot efortul depus în acești 6 ani de activitate.
Vă îndemnăm ca în această zi să vă apreciați pentru tot ce ați înfăptuit.

La mulți ani, Spitalul Municipal Săcele!