a

Strada Oituz 54, Săcele, Brasov, Romania

(0368) 005 356 / (0368) 404 752

secretariat@spitalulmunicipalsacele.ro

registratura@spitalulmunicipalsacele.ro

programari@spitalulmunicipalsacele.ro

+40 368 408 073

Policlinica Sacele

+4 0368 005 356

Spitalul Sacele

Strada Oituz 54, Săcele

Spitalul Municipal Sacele

Luni - Duminica

Program NON STOP

Programari

Data de 6 octombrie marchează ziua mondială de conștientizare a paraliziei cerebrale

Data de 6 octombrie marchează ziua mondială de conștientizare a paraliziei cerebrale

📋 Data de 6 octombrie marchează ziua mondială de conștientizare a paraliziei cerebrale. Scopul acesteia este a crește gradul de conștientizare a paraliziei în comunități și de a îi ajuta pe ceilalți să privească dincolo de dizabilitate.

➡️ Paralizia cerebrală afectează capacitatea unei persoane de a se mișcare și de a-și menține echilibrul și postura. Aceasta apare ca rezultat al leziunilor cerebrale din timpul dezvoltării fetale sau din timpul nașterii. Astfel, 1 din 4 copii nu poate vorbi, 1 din 4 nu poate merge, 1 din 2 are o dizabilitate intelectuală, iar 1 din 4 are epilepsie.

👥 În cea mai mare parte dintre cazuri, aceștia au nevoie de ajutor pentru a se hrăni, îmbrăca, spăla și îngriji. În lume există 17 milioane de oameni care trăiesc cu paralizie cerebrală, în timp ce alte 350 de milioane de persoane sunt apropiate de un copil sau un adult cu această condiție.
__________________________________________
👩🏻‍⚕️ Dr. Alina Sergentu este medicul specialist neurologie al Spitalului Municipal Săcele care vă poate răspunde tuturor întrebărilor.

Serviciile oferite în cadrul Ambulatoriului de Specialitate, aflat pe strada Episcop Popeea Nr. 20, sunt:
➡ consultație de specialitate;
➡ teste clinice;
➡ măsurarea forței musculare cu dinamometrul;
➡ teste de sensibilitate.
☎☺️ Pentru programări și orice întrebare aveți puteți apela numărul de telefon 0368.408.073, în intervalul orar 08:00 – 20:00, iar colegii noștri vă vor îndruma mai departe.
#spitalulmunicipalsacele #spitalsacele #sacele #6octombrie #zimondiala #paraliziecerebrala #ziuamondialadeconstientizareaparalizieicerebrale

Niciun comentariu

Lăsați un comentariu