+40 368 408 073

Policlinica Sacele

+4 0368 005 356

Spitalul Sacele

Strada Oituz 54, Săcele

Spitalul Municipal Sacele

Programari

9 Martie Ziua mondială a rinichiului

9 Martie Ziua mondială a rinichiului

? Ziua mondială a rinichiului este marcată anual în cea de-a doua zi de joi a lunii martie, pentru a atrage atenția asupra celor mai recente metode de tratament, a măsurilor preventive și a evoluției bolilor acestui organ. În 2023, această zi este 9 martie.

❗ ?? ????? ???????, ????? ??? ?? ???????? ?? ???????̦? ????????̆ ???? ??????? ?? ???????.

➡️ Diagnosticată la timp, boala cronică de rinichi poate fi tratată, întrucât riscul apariției complicațiilor este redus semnificativ. Această afecțiune progresivă, caracterizată prin scăderea funcției renale, este asociată și cu un risc crescut de apariție a unei boli cardiovasculare.

? În prezent, boala cronică de rinichi este a 10-a cauză de mortalitate la nivel mondial. Se estimează faptul că, până în 2040, aceasta va ajunge pe locul 5, fiind strâns legată de alte patologii cronice, precum diabetul zaharat sau hipertensiunea arterială.
_____________________
?‍⚕ Dr. Alexandru Constantina este medicul specialist urologie din cadrul Spitalului Municipal Săcele. Serviciile medicale disponibile la departamentul de urologie al spitalului se pot efectua atât în ambulatoriul aflat pe Aleea Episcop Popeea Nr. 20, cât și în regim de spitalizare de zi. Acestea sunt:

✅consultații cu sau fără prescripții medicale;
✅efectuarea de ecografie abdominală;
✅ investigații radiologice și de laborator pentru afecțiuni renale.

☎ Programările se pot face la numărul de telefon 0368.408.073, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. Nu ezitați să ne contactați!

#spitalulmunicipalsacele #spitalsacele #sacele #9martie #zimondiala #rinichi #ziuamondialaarinichiului #afectiunirenale

Niciun comentariu

Lăsați un comentariu