+40 368 408 073

Policlinica Sacele

+4 0368 005 356

Spitalul Sacele

Strada Oituz 54, Săcele

Spitalul Municipal Sacele

Programari

 

MEDICINĂ FIZICĂ ȘI DE REABILITARE

Spitalul Municipal Sacele  >  Ambulatoriu  >  MEDICINĂ FIZICĂ ȘI DE REABILITARE
Ambulatoriul de medicină fizică și de reabilitare funcționează în fosta Policlinică Municipală.
Str. Episcop Popeea Nr. 20, Săcele, Brașov.

Medicina Fizică și de Reabilitare (MFR) este o specialitate medicală clinică independentă ce se ocupă cu prevenția, diagnosticul, tratamentul și managementul reabilitării persoanelor de toate vârstele care prezintă afecțiuni dizabilitante și comorbități. Aceasta se adresează în special limitărilor de activitate pe care le au pacienții, pentru a facilita funcționarea fizică și cognitivă a acestora.

Reabilitarea activă reprezintă un program bazat pe exerciții fizice care sunt concepute pentru îmbunătățirea nivelului de funcționare al pacienților. Prin acest proces de reabilitate activă, pierderile asociate cu leziunile acute sau bolile cronice sunt minimizate, pentru a promova recuperarea și pentru a maximiza capacitatea funcțională, după o leziune care împiedică o desfășurare normală a activităților zilnice.

Acesta implică recâștigarea forței, rezistenței și capacității funcționale prin creșterea mobilității cu ajutorul exercițiilor ușoare, care ajută la întărirea comunicării dintre creier și corp pentru o mișcare sporită. Tratamentele pasive, precum masajul și fizioterapia, nu se concentrează pe recâștigarea forței prin exerciții, ci sunt utilizate pentru a preveni rigiditatea și a recâștiga gama de mișcare a mușchilor.

Programul activ de reabilitare este adaptat nevoilor unice ale fiecărui pacient, acesta luând în considerare starea actuală de sănătate, programul de lucru, simptomele, dar și experiențele anterioare. Reabilitarea activă este personală și începe cu întinderi și exerciții mai ușoare, dificultatea crescând pe măsură ce pacientul își revine din accidentare. Până la sfârșitul programului, acesta va avea cunoștințe și încredere pentru a putea continua independent planul de reabilitare. Pacientul participă activ la reabilitare, scopul fiind de a crește funcția și forța generală. Acest tip de reabilitare poate include și aspect precum exercițiile cognitive, nutriția și odihna.

În laboratorul de medicină fizică și de reabilitare al Spitalului Municipal Săcele se efectuează investigații paraclinice și tratamente de specialitate în contract cu casa de asigurări de sănătate.

FACILITĂȚI ȘI ECHIPAMENTE

Printre echipamentele medicale din cabinetul de ambulatoriu al specialității medicină internă se numără:

Baie galvică 4 celule

Laser de înaltă tensiune

Magnetodiaflux

Cuvă parafină

Aparat de realitate virtuală

Combină electroterapie cu ultrasunet

Echipa de Medici

În specialitatea medicină fizică și de reabilitare își desfășoară activitatea medicală:

Dr. Daniela Alexa
Medic specialist recuperare, medicină fizică și balneologie
Dr. Luiza Beatrice Fejer
Medic primar recuperare, medicină fizică și balneologie
Elvin Chițac
Kinetoterapeut