+40 368 408 073

Policlinica Sacele

+4 0368 005 356

Spitalul Sacele

Strada Oituz 54, Săcele

Spitalul Municipal Sacele

Programari

1 octombrie – Ziua luptei împotriva cancerului la sân

1 octombrie – Ziua luptei împotriva cancerului la sân

Ziua luptei împotriva cancerului la sân este marcată anual la data de 1 octombrie, scopul fiind a crește gradul de conștientizare cu privire la această boală. Totodată, această zi reprezintă un prilej ideal pentru a sublinia beneficiile mamografiei cu tomosinteză, cunoscută și sub denumirea de mamografie 3D .

La Spitalul Municipal Săcele, această investigație este utilizată pentru diagnosticarea cancerului de sân, o problemă cu care tot mai multe femei de confruntă pe parcursul vieții și a cărei incidență a crescut în ultimii ani. Comparativ cu mamografia convențională, ???????????????????????????????????????? ???????? presupune următoarele avantaje:

– este cea mai nouă și avansată metodă de examinare a sânilor;
– depistează și caracterizează cu mai mare acuratețe formațiunile benigne sau maligne;
– are o rată de detecție a cancerului mamar cu 41% mai mare, mai special în cazul cancerului invaziv;
– oferă o precizie mai mare mare în determinare a mărimii, formei și localizării anomaliilor;
– este singura metodă imagistică ce poate evidenția și caracteriza microcalcificările, care pot fi uneori singurul semn al prezenței cancerului mamar;
– durata procedurii este de doar 15-30 de secunde.

Compartimentul de mamografie se află în cadrul Laboratorului de radiologie și imagistică medicală, investigațiile realizându-se la Policlinica Săcele aflată pe Strada Episcop Popeea Nr.20. Acestea se efectuează după un program bine stabilit și doar cu recomandare medicală din partea unui specialist către specialitatea obstetrică-ginecologie.

Pentru programări, vă rugăm să apelați cu încredere numărul de telefon 0368.408.073, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. Colegii noștri vă vor oferi toate informațiile de care aveți nevoie!

#spitalulmunicipalsalcele #spitalsacele #sacele #mamografie #mamografie3d #cancerlasan #1octombrie

Niciun comentariu

Lăsați un comentariu