+40 368 408 073

Policlinica Sacele

+4 0368 005 356

Spitalul Sacele

Strada Oituz 54, Săcele

Spitalul Municipal Sacele

Programari

Cancerul tiroidian este cea mai cunoscută formă de boală malignă a glandelor endocrine

Cancerul tiroidian este cea mai cunoscută formă de boală malignă a glandelor endocrine

‼ Cancerul tiroidian este cea mai cunoscută formă de boală malignă a glandelor endocrine. Acesta apare în momentul în care celulele normale tiroidiene se transformă în celule anormale și cresc fără control.

? Cauzele care duc la apariția sa nu sunt știute cu exactitate, cancerul tiroidian putând afecta femeile, bărbații, dar și copiii. Studiile recente arată că una dintre principalele cauze ar putea fi o modificare genetică, transmisă de la părinți la cei mici.

?‍⚕️? „Cel mai frecvent simptom este apariția unui nodul tiroidian, care este depistat de pacient sau în timpul altor investigații. Acesta poate crește repede într-o perioadă scurtă sau, din contra, poate crește lent în timp. Alte simptome ale cancerului tiroidian sunt dificultatea de a vorbi, de a înghiți și de a respira. Întrucât pot apărea și în cazul altor afectiuni, se recomandă programarea unui consult medical”, spune ??. ??̆????? ???? ?????, medic primar endocrinolog în cadrul Spitalului Municipal Săcele.

? După tratament, pacientul va trebui să se prezinte la controale periodice, teste de sânge și imagistice. Dacă apare o recidivă sau metastază va fi nevoie de o reintervenție chirurgicală, iod radioactiv, radioterapie externă sau chimioterapie.
__________________________________________
??‍⚕️ Dr. Oana Căpraru și Dr. Paula Bucur sunt medici primari în specialitatea endocrinologie în cadrul Spitalului Municipal Săcele, aflat pe str. Oituz Nr. 54. Serviciile oferite sunt:

➡ ecografie tiroidiană cu sau fără bilet de trimitere pentru consultații
➡ consultații de specialitate: ecografie, osteodensitometrie.

?☺️ Pentru programări puteți apela numărul de telefon 0368.005.356, în intervalul orar 08:00 – 20:00. Colegii noștri vă vor îndruma mai departe

Niciun comentariu

Lăsați un comentariu