+40 368 408 073

Policlinica Sacele

+4 0368 005 356

Spitalul Sacele

Strada Oituz 54, Săcele

Spitalul Municipal Sacele

Programari

22 septembrie – Ziua internațională a informării cu privire la leucemia mieloidă cronică (LMC)

22 septembrie – Ziua internațională a informării cu privire la leucemia mieloidă cronică (LMC)

Anual, pe 22 septembrie, se celebrează ziua internațională a informării cu privire la leucemia mieloidă cronică (LMC). Scopul este de a transmite mesaje de solidaritate pacienților care se confruntă cu această afecțiune.

Persoanele care suferă de leucemie mieloidă cronică au o mutație genetică sau o modificare a celulelor măduvei osoase – care se numește translocare. Astfel, o parte din cromozomul 9 se desprinde și se leagă la o secțiune a cromozomului 22, formând astfel cromozomul Philadelphia, descoperit în 1960.

Fuziunea acestor două gene duce la o creștere necontrolată a numărului de celule albe din sânge, care sunt responsabile de combaterea infecțiilor.

Leucemia mieloidă cronică reprezintă 15% din toate tipurile de leucemii diagnosticate la adulți. Aceasta are o incidență de 1,6 cazuri la 100.000 de persoane pe an, diagnosticum fiind cel mai adesea pus între 55 și 60 de ani.

#spitalulmunicipalsacele #spitalsacele #sacele #22septembrie #ziinternationala #sleucemiemieloidacronica #leucemie #lmc #ziuainternationalaaleucemieimieloidecronice

Niciun comentariu

Lăsați un comentariu