+40 368 408 073

Policlinica Sacele

+4 0368 005 356

Spitalul Sacele

Strada Oituz 54, Săcele

Spitalul Municipal Sacele

Programari

22-26 ianuarie – Săptămâna europeană de prevenție a cancerului de col uterin

22-26 ianuarie – Săptămâna europeană de prevenție a cancerului de col uterin

Săptămâna europeană de prevenție a cancerului de col uterin este marcată anul acesta în perioada 22-26 ianuarie. Scopul este de a crește gradul de informare și conștientizare a femeilor privind cauzele și mijloacele de prevenire a cancerului de col uterin.

În România, se înregistrează anual peste 4.000 de cazuri noi de cancer de col uterin. Țara noastră figurează cu cele mai multe cazuri de cancer de col uterin nediagnosticat pe an din întreaga Uniune Europeană.

Cancerul de col uterin poate fi prevenit în proporție de 80% prin testarea regulată în cadrul programelor organizate de screening.

Examenul citologic cervico-vaginal Babeș-Papanicolau și analiza culturilor din secreția colului uterin reprezintă unele dintre cele mai importante investigații ginecologice elementare pe care o femeie activă sexual, indiferent de vârstă, trebuie să le facă pentru a avea grijă de sănătatea sa.
_________________________
În Spitalul Municipal Săcele, recoltarea se face în Policlinică, la cabinetul de obstetrică-ginecologie, cu ajutorul unor periuțe speciale. Mai apoi, probele sunt prelucrate de laboratorul de citologie din cadrul Serviciului de Anatomie Patologică al instituției medicale.

Dr. Priscila Balint și Dr. Bianca Pandi sunt medicii primari în specialitatea obstetrică-ginecologie care efectuează serviciile de specialitate.

S.L. Dr. Ionuț Poinăreanu – medic primar, Dr. Alexandra Șerb – medic specialist și Dr. Teodora Domșa – medic specialist sunt medicii din specialitatea anatomie patologică care efectuează examinarea microscopică a citologiei cervico-vaginale.

Pentru programări, vă rugăm să apelați cu încredere numărul de telefon 0368.005.356, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 15.30. Nu ezitați să ne contactați!

Niciun comentariu

Lăsați un comentariu