+40 368 408 073

Policlinica Sacele

+4 0368 005 356

Spitalul Sacele

Strada Oituz 54, Săcele

Spitalul Municipal Sacele

Programari

 

Camera de Gardă

Spitalul Municipal Sacele  >  Spitalizare Continua  >  Camera de Gardă

Informații despre compartiment

În Spitalul Municipal Săcele este amenajată o Cameră de gardă pentru adulți și o Cameră de gardă pentru copii, cu circuite separate, pentru primirea oricărui pacient care are nevoie, indiferent de oră, de servicii de diagnostic și tratament.

Permanența este asigurată prin două linii de gardă aprobate:

  •  linia de gardă medicină internă;
  • linia de gardă pediatrie.

Informații utile pentru pacienți

Camera de gardă se ocupă de urgențele reale care pot fi gestionate ad-hoc sau necesită internare ulterioară pe una dintre structurile de spitalizare continuă ale Spitalului Municipal Săcele. În cazul în care nu există o urgență reală, pacienții trebuie să se prezinte la medicul de familie sau la ambulatoriu.

Prezentările la Camera de gardă sunt triate de o asistentă cu experiență sau de un medic, fiind mai apoi împărțite pe coduri specifice.

Codul roșu înseamnă că pacientul necesită implicare promptă, cel galben presupune abordare în cel mult 10 minute, iar cel verde implică preluare în 30 de minute.

Codul albastru înseamnă așteptare de 60 de minute sau mai mult, în timp ce codul alb desemnează un pacient care are nevoie de o injecție sau o schimbare de pansament, însă nu prezintă acuze clinice. Persoanele care se încadrează în ultimele două coduri pot fi redirecționate către ambulatoriu.

Biletele de trimitere în regim cronic sunt invalide la Camera de gardă.

Echipamente medicale

  • Electrocardiograful este un dispozitiv medical care înregistrează activitatea electrică a inimii. Acesta detectează semnalele electrice care fac ca muschiul inimii să pompeze sânge în tot corpul. Principalele boli care pot fi identificate cu ajutorul electrocardiografului sunt: aritmiile, ischemiile, hipertrofia cardiacă, anevrismele și infarctul de miocard.
  • Defibrilatorul este un dispozitiv electronic conectat la inimă, plasat subcutanat, la nivelul peretelui toracic și dotat cu un mini-computer ce monitorizează permanent bătăile inimii. Acesta identifică ritmul anormal și aplică tratamentul corespunzător pentru a restabili bătăile normale ale acesteia.
  • Infuzomatul este un dispozitiv medical folosit pentru a furniza infuzii corecte și exacte, în mod controlat, în corpul pacientului. Acesta este indicat pentru administrarea cu acuratețe și precizie a lichidelor, a medicamentelor, a alimentației parenterale și a produselor sangvine.
  • Injectomatul reprezintă o seringă automată care livrează tratamente sub formă de soluții ce pot fi injectate în mod continuu, potrivit unei doze prestabilite. Printre avantajele dispozitivului medical se numără operarea ușoară, regimul constant, precizia ridicată și verificarea automată a specificațiilor seringii.
  • Monitoarele pentru funcții vitale se utilizează sub supravegherea personalului medical. Cu ajutorul acestora se pot obține informații valoroase despre rata pulsului, frecvența respirației, saturația oxigenului sanguin, tensiunea arterială și temperatura pacienților.

Pe lângă aceste echipamente medicale, Camera de gardă a Spitalului Municipal Săcele este dotat cu:

  • trusă medicală de urgență;
  • echipamente de laborator point-of-care;
  • echipamente testare markeri de boli cardiace și infecțioase.

Echipa de Medici

În camera de gardă își desfășoară activitate medicală următorii medici:

Dr. Brezean Andreea Mihaela
Medic specialist medicină de familie cu atestat medicină de urgență
Dr. Birtar Delia Magdalena
Medic Primar Pediatrie
Dr. Mocanu Dania
Medic Specialist Pediatrie
Dr. Mirică Lidia Mihaela
Medic specialist pediatrie
Dr. Dima Laura Maria
Medic Specialist Pediatrie
Dr. Lovin Eva
Medic specialist medicină de familie cu atestat medicină de urgență