+40 368 408 073

Policlinica Sacele

+4 0368 005 356

Spitalul Sacele

Strada Oituz 54, Săcele

Spitalul Municipal Sacele

Programari

 

Compartiment Boli Cronice

Spitalul Municipal Sacele  >  Spitalizare Continua  >  Compartiment Boli Cronice

Informații despre compartiment

În Compartimentul de Boli Cronice al Spitalului Municipal Săcele, majoritatea medicilor unității pot interna pacienții în spitalizare continuă, după monitorizarea prealabilă și regulată în ambulatoriul de specialitate (medicii din specialitățile: medicină internă, cardiologie, gastroenterologie, endocrinologie, neurologie ș.a.).

O afecțiune acută netratată sau negestionată corespunzător, odată cu înaintarea în vârstă, produce suferințe prelungite, cu tratament medicamentos permanent, monitorizare multidisciplinară și un stil de viață oarecum îngrădit spre libertăți alimentare și/sau ocupaționale. Astfel, afecțiunea devine cronică și necesită monitorizare.

Există cazuri în care patologia cronică produce decompensări prin modificări ale constantelor serologice și biomedicale, fie în contextul bolii de bază, fie prin asocierea cu alte afecțiuni cu legătură sau nu cu afecțiunea inițială. Din acest motiv, în Compartimentul de Boli Cronice se fac internări ale pacienților cu afecțiuni cronice, cu pluripatologii și tratamente continue, în vederea monitorizării și urmăririi schemelor de tratament nou introduse sau modificate pe parcursul unor evoluții naturale ale bolii.

Informații utile pentru pacienți

Internarea pe secția boli cronice se face pe baza unei programări, conform locurilor disponibile. Actele necesare pentru internare sunt:

  • Bilet de trimitere către Compartimentul boli cronice de la medicul de familie sau medicul specialist;
  • Act de identitate;
  • Card de sănătate;
  • Cupon de pensie/ adeverință de la locul de muncă valabil.

Echipamente medicale

  • Electrocardiograful este un dispozitiv medical care înregistrează activitatea electrică a inimii. Acesta detectează semnalele electrice care fac ca muschiul inimii să pompeze sânge în tot corpul. Principalele boli care pot fi identificate cu ajutorul electrocardiografului sunt: aritmiile, ischemiile, hipertrofia cardiacă, anevrismele și infarctul de miocard.
  • Defibrilatorul reprezintă un instrument special, care este capabil să detecteze modificări ale ritmului cardiac și să livreze un șoc electric inimii în momentul în care este necesar. Acest șoc are capacitatea de a restabili ritmul „sinusal”, respectiv ritmul cardiac corect coordonat de stimulatorul cardiac natural al inimii.
  • Infuzomatul este un dispozitiv medical folosit pentru a administra infuzii corecte și exacte, în mod controlat, în corpul pacientului. Acesta este indicat pentru administrarea cu acuratețe și precizie a lichidelor, a medicamentelor, a alimentației parenterale și a produselor sangvine.
  • Injectomatul reprezintă o seringă automată care livrează tratamente sub formă de soluții ce pot fi injectate în mod continuu, potrivit unei doze prestabilite. Printre avantajele dispozitivului medical se numără operarea ușoară, regimul constant, precizia ridicată și verificarea automată a specificațiilor seringii.
  • Monitoarele pentru funcții vitale se utilizează sub supravegherea personalului medical. Cu ajutorul acestora se pot obține informații valoroase despre rata pulsului, frecvența respirației, saturația oxigenului sanguin, tensiunea arterială și temperatura pacienților.

Echipa de Medici

Pacienții beneficiază de consult interdisciplinar prin antrenarea tuturor specialiștilor din cadrul Spitalului Municipal Săcele. Medicii care desfășoară activitate în compartimentul de boli cronice sunt:

mkd-team-image
Dr. Otilia Gherman
Medic primar medicină internă
Dr. Andreea Floroiu
Medic specialist medicină internă
Dr. Adina Ioana Stoica
Medic specialist medicină internă
Dr. Lilia Aida Mahjoub
Medic Primar Cardiologie
Dr. Lilia Aida Mahjoub
Medic Primar Cardiologie
Dr. Alice Elena Gurău
Medic primar medicină internă
Dr. Andreea Novac
Medic specialist medicină internă
Dr. Paula Bucur
Medic Primar Endocrinologie
Dr. Liliana Savițchi
Medic Primar Gastroenterologie
Dr. Ioana Alexandru
Medic Specialist Cardiologie
Dr. Adrian Petru Purcărea
Medic Specialist Gastroenterologie și Medic Primar Medicină Internă
Dr. Miruna Olar
Medic Specialist Gastroenterologie
Dr. Alina Sergentu
Medic Primar Neurologie
Dr. Kinga Tibăr
Medic Specialist Cardiologie
Dr. Evelina Iarca
Medic Specialist Cardiologie
Dr. Oana Maria Căpraru
Medic Primar Endocrinologie