+40 368 408 073

Policlinica Sacele

+4 0368 005 356

Spitalul Sacele

Strada Oituz 54, Săcele

Spitalul Municipal Sacele

Programari

 

Compartiment Medicină Internă

Spitalul Municipal Sacele  >  Spitalizare Continua  >  Compartiment Medicină Internă

Informații despre compartiment

Medicina internă reprezintă specialitatea medicală de bază, fiind cea care tratează totalitatea organelor corpului uman. În cadrul Compartimentului de Medicină Internă sunt diagnosticate și tratate afecțiunile nonchirurgicale ale sistemului respirator, cardiovascular, digestiv, renal, osteoarticular, musculoscheletal etc.

Această specialitate medicală se adresează adulților, specialiștii în medicină internă diagnosticând, tratând și monitorizând pacienții cu patologii complexe și comorbidități variabile. Pe lângă serviciile medicale de diagnostic și tratament, pacienților li se furnizează servicii medicale de prevenție și profilaxie a bolilor.

Informații utile pentru pacienți

Pacienții se pot interna în cadrul Compartimentului de medicină internă prin Camera de Gardă sau cu bilet de trimitere de la medicul de familie (sau orice alt specialist) pentru medicină internă.

La internare, pacienții vor prezenta documentele medicale mai vechi (dosarul medical), cardul de sănătate și cartea de identitate.

Echipamente medicale

  • Electrocardiograful este un dispozitiv medical care înregistrează activitatea electrică a inimii. Acesta detectează semnalele electrice care fac mușchiul inimii să pompeze sânge în tot corpul. Principalele boli care pot fi identificate cu ajutorul electrocardiografului sunt: aritmiile, ischemiile, hipertrofia cardiacă, anevrismele și infarctul de miocard.
  • Spirometrul reprezintă un dispozitiv medical pentru testarea capacității pulmonare. Se recomandă utilizarea la pacienții cu insuficiență respiratorie cronică în vederea determinărilor funcțiilor pulmonare (volum inspirator/ volum expirator/ volum rezidual).
  • Infuzomatul este un dispozitiv medical folosit pentru a administra infuzii corecte și exacte, în mod controlat, în corpul pacientului. Acesta este indicat pentru administrarea cu acuratețe și precizie a lichidelor, a medicamentelor, a alimentației parenterale și a produselor sangvine.
  • Injectomatul reprezintă o seringă automată care livrează tratamente sub formă de soluții ce pot fi injectate în mod continuu, potrivit unei doze prestabilite. Printre avantajele dispozitivului medical se numără operarea ușoară, regimul constant, precizia ridicată și verificarea automată a specificațiilor seringii.
  • Monitoarele pentru funcții vitale se utilizează sub supravegherea personalului medical. Cu ajutorul acestora se pot obține informații valoroase despre rata pulsului, frecvența respirației, saturația oxigenului sanguin, tensiunea arteriala și temperatura pacienților.

Echipa de Medici

În compartimentul de medicină internă desfășoară activitate medicală următorii medici:

Dr. Gherman Otilia
Medic primar medicină internă
Dr. Floroiu Andreea
Medic specialist medicină internă
Dr. Stoica Adina Ioana
Medic specialist medicină internă
Dr. Gurău Alice Elena
Medic primar medicină internă
Dr. Novac Andreea
Medic specialist medicină internă