+40 368 408 073

Policlinica Sacele

+4 0368 005 356

Spitalul Sacele

Strada Oituz 54, Săcele

Spitalul Municipal Sacele

Programari

Spitalul Municipal Săcele – un spital în conformitate cu standardele actuale de calitate!

Spitalul Municipal Săcele – un spital în conformitate cu standardele actuale de calitate!


Infecțiile asociate asistenței medicale și a siguranței pacientului, cunoscute și ca infecții nosocomiale, au un impact foarte importat asupra serviciilor de sănătate. Creșterea continuă a rezistenței microbiene la antibiotice a atins în ultimii 20 de ani niveluri alarmante.

Acest aspect este larg recunoscut și aproape toate spitalele din România au programe care includ prevenirea și supravegherea infecțiilor asociate asistenței medicale atât în cazul pacienților, cât și în cel al întregului personal. Finanțarea organizării unor structuri funcționale de boli infecțioase în cadrul spitalelor ne va aduce mai aproape de modelul funcționat în majoritatea țărilor UE.

Spitalul Municipal Săcele își propune să răspundă acestor necesități identificate la nivelul instituției sanitare în cadrul proiectului „Prevenția și combaterea infecțiilor nosocomiale în cadrul Spitalului Municipal Săcele”, aprobat prin finanțare din PNRR.

Astfel, structura spitalului va fi adaptată pentru prevenirea, diagnosticul și tratamentul infecțiilor asociate asistenței medicale, prin:

1️⃣ asigurarea infrastructurii necesare pentru izolarea pacienților prin achiziția a 2 camere izolatoare destinate persoanelor cu risc infecțios;

2️⃣ dezvoltarea Laboratorului de Microbiologie, prin dotarea cu analizoare automate de identificare a micro-organismelor și de efectuare a antibiogramelor, software titrare, inclusiv hotă și microscop cu software special;

3️⃣ dotarea Spitalului Municipal Săcele cu echipamente destinate reducerii infecțiilor nosocomiale (provenite din contact direct și/ sau cu transmitere respiratorie sau prin aerosoli) cu echipamente pentru dezinfecția aerului și a suprafețelor, echipamente de sterilizare și protecție, pentru asigurarea asepsiei, inclusiv filtre HEPA și un sistem de flux laminar la nivelul sălilor de intervenții chirurgie generală și ortopedie-traumatologie, dar și la nivelul compartimentului de endoscopie digestivă.

Valoarea totală a proiectului este de 6.146.936,60 lei cu TVA, iar data de finalizare a acestuia este noiembrie 2024.


„Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”
“PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană – UrmatoareaGeneratieUE”

https://mfe.gov.ro/pnrr/       https://www.facebook.com/PNRROficial/

Etichete:
Niciun comentariu

Lăsați un comentariu