a

Strada Oituz 54, Săcele, Brasov, Romania

(0368) 005 356 / (0368) 404 752

secretariat@spitalulmunicipalsacele.ro

registratura@spitalulmunicipalsacele.ro

programari@spitalulmunicipalsacele.ro

+40 368 408 073

Policlinica Sacele

+4 0368 005 356

Spitalul Sacele

Strada Oituz 54, Săcele

Spitalul Municipal Sacele

Luni - Duminica

Program NON STOP

Programari

 

Serviciul de Anatomie Patologica ANAPAT

Spitalul Municipal Sacele  >  Structuri Paraclinice  >  Serviciul de Anatomie Patologica ANAPAT

Anatomia patologica reprezinta specialitatea fundamentala in medicina cu rol in diagnosticul macroscopic si microscopic histopatologic si citologic al tuturor afectiunilor organismului uman, precum si in confirmarea diagnosticului postmortem al pacientilor decedati in unitate.

Sunt diagnosticate macroscopic si microscopic leziuni circulatorii, distrofii, inflamatii acute, cronice, tumori benigne si maligne, traumatisme si malformatii.
In serviciul de anatomie patologica sunt receptionate in scopul emiterii unui diagnostic, toate piesele operatorii din spitalizarea de zi specialitati chirurgicale, biopsiile endoscopice digestive, lichidele si epansamentele recoltate prin paracenteza, toracocenteza etc, biopsii tiroidiene, examene citologice cervico-vaginale.

Serviciul de Anatomie Patologica este structurat in 4 compartimente:

  • compartimentul prosectura (efectuarea necropsiilor, imbalsamari, igienizare cadavru),
  • compartimentul citologie (prelucrare si diagnostic prin citologie conventionala si citobloc al lichidelor organismului, amprente de organ, examen citologic cervico-vaginal),
  • compartiment histopatologie si imunohistochimie (prelucrare si diagnostic histopatologic al pieselor operatorii si biopsiilor prelevate). In acest compartiment functioneaza un echipament de imunohistochimie automata, detectarea anticorpilor mono si policlonali pe tesutul inclus la parafina cu rol in diagnosticul si prognosticul afectiunilor oncologice si nu numai.

In serviciul de anatomie patologica sunt incadrati doi medici anatomopatologi: Dr. Ionut Poinareanu, medic primar si Dr. Alexandra Amalia Serb, medic specialist. Dr. Domsa Teodora Anamaria, medic specialist.

Ca si dotare, cele trei compartimente au echipamente automate si semiautomate (frigider mortuar cu elevator, masa si trusa de necropsii, statie de pus in lucru, histoprocesator automat, statie de includere la parafina, sistem automat de colorare lame, microtom, criotom.

In serviciul de anatomie patologica se efectueaza investigatii paraclinice pentru structurile de spitalizare, in contract cu casa judeteana de asigurari de sanatate, dar si la cerere, cu plata.

Echipa de Medici

Lorem Ipsum proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctor, nisi elit consequat ipsum, nec sagittis sem nibh id elit.

Dr. Poinareanu Ionut
Medic Primar Anatomie Patologica, Director Medical
Dr. Amalia Serb Alexandra
Medic Specialist Anatomie Patologica
Chimist Leonte Cristina
Chimist Specialist
Dr. Domsa Teodora Anamaria
Medic Specialist Anatomie Patologica