+40 368 408 073

Policlinica Sacele

+4 0368 005 356

Spitalul Sacele

Strada Oituz 54, Săcele

Spitalul Municipal Sacele

Programari

 

Serviciul de Anatomie Patologica

Spitalul Municipal Sacele  >  Structuri Paraclinice  >  Serviciul de Anatomie Patologica

Anatomia patologica reprezinta specialitatea fundamentala in medicina cu rol in diagnosticul macroscopic si microscopic histopatologic si citologic al tuturor afectiunilor organismului uman, precum si in confirmarea diagnosticului postmortem al pacientilor decedati in unitate.

Sunt diagnosticate macroscopic si microscopic leziuni circulatorii, distrofii, inflamatii acute, cronice, tumori benigne si maligne, traumatisme si malformatii.
In serviciul de anatomie patologica sunt receptionate in scopul emiterii unui diagnostic, toate piesele operatorii din spitalizarea de zi specialitati chirurgicale, biopsiile endoscopice digestive, lichidele si epansamentele recoltate prin paracenteza, toracocenteza etc, biopsii tiroidiene, examene citologice cervico-vaginale.

Serviciul de Anatomie Patologica este structurat in 3 compartimente:

  • compartimentul prosectura (efectuarea necropsiilor, imbalsamari, igienizare cadavru),
  • compartimentul citologie (prelucrare si diagnostic prin citologie conventionala si citobloc al lichidelor organismului, amprente de organ, examen citologic cervico-vaginal),
  • compartiment histopatologie si imunohistochimie (prelucrare si diagnostic histopatologic al pieselor operatorii si biopsiilor prelevate). In acest compartiment functioneaza un echipament de imunohistochimie automata, detectarea anticorpilor mono si policlonali pe tesutul inclus la parafina cu rol in diagnosticul si prognosticul afectiunilor oncologice si nu numai.

In serviciul de anatomie patologica sunt incadrati trei medici anatomopatologi: Dr. Ionut Poinareanu, medic primar si Dr. Alexandra Amalia Serb, medic specialist. Dr. Domsa Teodora Anamaria, medic specialist.

Ca si dotare, cele trei compartimente au echipamente automate si semiautomate (frigider mortuar cu elevator, masa si trusa de necropsii, statie de pus in lucru, histoprocesator automat, statie de includere la parafina, sistem automat de colorare lame, microtom, criotom.

In serviciul de anatomie patologica se efectueaza investigatii paraclinice pentru structurile de spitalizare, in contract cu casa judeteana de asigurari de sanatate, dar si la cerere, cu plata.

Program de Lucru
Luni-Vineri    08.00-14.00
Structura organizatorica                                              
Serviciul de Anatomie Patologica
  • Compartiment citologie*
  • Compartiment histolopatologie*
  • Compartiment prosectura*
Adresa
  • Compartimentele * functioneaza la adresa Str. Oituz nr. 54, Spitalul Municipal Sacele, Corp B, demisol
Telefon contact                      
  • Compartiment citologie, histopatologie si prosectura 0368-404-752 sau 0368-005-356, interior 122.
Fax 0368-404-752
Chestionarul de satisfactie

Chestionarul completat si scannat se va transmite pe adresa electronica a Serviciului de Anatomie Patologica (anatomie_patologica@spitalulmunicipalsacele.ro) sau la secretariatul unitatii (secretariat@spitalulmunicipalsacele.ro)

Descarca Formular

Echipa de Medici

Dr. Poinăreanu Ionuț
Medic Primar Anatomie Patologica, Director Medical
Dr. Șerb Amalia Alexandra
Medic Specialist Anatomie Patologică
Leonte Cristina
Chimist Specialist
Dr. Domșa Teodora Anamaria
Medic Specialist Anatomie Patologică
Cojocaru Corina
Biolog Medical
Popescu Andrada Eliana
Biochimist Specialist