+40 368 408 073

Policlinica Sacele

+4 0368 005 356

Spitalul Sacele

Strada Oituz 54, Săcele

Spitalul Municipal Sacele

Programari

18 noiembrie – Ziua europeană a informării despre antibiotice

18 noiembrie – Ziua europeană a informării despre antibiotice

Ziua europeană a informării despre antibiotice este marcată anual la data de 18 noiembrie. Scopul acestei inițiative este de a promova utilizarea corespunzătoare a antibioticelor și a informa pacienții cu privire la riscurile automedicației cu acestea.

Când este posibil, preveniți apariția infecțiilor prin vaccinarea corespunzătoare.

Cele mai multe răceli și gripe sunt provocate de viruși, împotriva cărora antibioticele NU sunt eficace. Atunci când antibioticele sunt utilizate incorect, bacteriile vor supraviețui și vor deveni rezistente, ajungând să se răspândească și să cauzeze infecții în rândul altor oameni.

Bacteriile pot dobândi rezistență la antibiotice când acestea și-au pierdut capacitatea de a le omorî sau de a le stopa multiplicarea, ceea ce duce la prelungirea afecțiunilor și chiar la deces. Infecțiile cauzate de astfel de bacterii pot necesita mai multă îngrijire și administrare de antibiotice alternative mai scumpe, care pot determina reacții adverse mai severe.

#spitalulmunicipalsacele #spitalsacele #sacele #18noiembrie #zieuropeana #antibiotice #ziuaeuropeanaainformariidespreantibiotice

Niciun comentariu

Lăsați un comentariu