+40 368 408 073

Policlinica Sacele

+4 0368 005 356

Spitalul Sacele

Strada Oituz 54, Săcele

Spitalul Municipal Sacele

Programari

12 februarie – Ziua internațională de luptă împotriva epilepsiei

12 februarie – Ziua internațională de luptă împotriva epilepsiei

Anual, în a doua zi de luni din februarie este marcată ziua internațională de luptă împotriva epilepsiei. Ca incidență, aceasta se regăsește pe poziția a patra în rândul bolilor neurologice, fiind precedată de migrene, AVC și Alzheimer.

La nivel mondial, 1 din 100 de persoane suferă din cauza acestei afecțiuni.

Epilepsia este o boală cronică netransmisibilă a creierului care afectează oamenii de toate vârstele. Se manifestă prin crize bruște și imprevizibile, de câteva secunde sau minute. Unele dintre acestea pot trece neobservate, în timp ce altele pot fi dramatice.

Specialiștii în sănătate estimează faptul că 50 de milioane de persoane din întreaga lume trăiesc cu epilepsie. În România, numărul pacienților diagnosticați cu această afecțiune este de aproximativ 200.000. În realitate, până la 500.000 de români ar suferi de epilepsie.
__________________________________________
Dr. Alina Sergentu este medic primar neurologie la Spitalul Municipal Săcele. Serviciile oferite în cadrul Ambulatoriului de Specialitate, aflat pe strada Episcop Popeea Nr. 20, sunt:

consultație de specialitate;
teste clinice;
măsurarea forței musculare cu dinamometrul;
teste de sensibilitate.

Pentru programări și orice întrebare aveți puteți apela numărul de telefon 0368.408.073, în intervalul orar 08:00 – 20:00, iar colegii noștri vă vor îndruma mai departe.

#spitalsacele #sacele #12februarie #ziinternationala #epilepsie #ziuainternationaladeluptaimpotrivaepilepsiei #spitalulmunicapalsacele

Niciun comentariu

Lăsați un comentariu