+40 368 408 073

Policlinica Sacele

+4 0368 005 356

Spitalul Sacele

Strada Oituz 54, Săcele

Spitalul Municipal Sacele

Programari

14 Iunie – Ziua Mondiala a Donatorului de Sânge

14 Iunie – Ziua Mondiala a Donatorului de Sânge

???? În fiecare an, pe 14 iunie, se sărbătorește ziua mondială a donatorului de sânge. Scopul acesteia este de a crește gradul de conștientizare asupra necesității donării de sânge, dar și de a mulțumi donatorilor voluntari din întreaga lume.

⁉ ????̦????????????????̦???? ????????̆… ???????????????????????????????????????? ???????????????? ????????????????????????????̆ ???????????????????????????? ????????????????????????????????̆ ???????? ???????????????? ???????????? ????????????̆???????????? ???????? ???????????????????????????? ????̦???? ???????????????????????????????? ???????????????????????????????? ?????????????????????????????????

➡ Transfuzia reprezintă o componentă vitală în asistența medicală, în orice moment cel puțin o persoană având nevoie de sânge pentru a putea supraviețui. Donarea este vitală, deoarece sângele nu poate fi înlocuit cu nicio altă substanță, fiind obținut prin bunăvoința celui de lângă noi.

???? Doar 1,7% dintre români donează sânge, acest procent reprezentând jumătate din cantitatea necesară în țara noastră. În plus, este nevoie de o donare regulată, deoarece această substanță poate fi stocată pentru o perioadă limitată.

#spitalulmunicipalsacele #spitalsacele #sacele #14iunie #zimondiala #ziuamondialaadonatoruluidesange #sange #donatordesange

Niciun comentariu

Lăsați un comentariu