+40 368 408 073

Policlinica Sacele

+4 0368 005 356

Spitalul Sacele

Strada Oituz 54, Săcele

Spitalul Municipal Sacele

Programari

11 iulie – Ziua mondială a populației

11 iulie – Ziua mondială a populației

???? Anual, la data de 11 iulie, se sărbătorește ziua mondială a populației. Această zi a fost aleasă ca urmare a atingerii cifrei de 5 miliarde de persoane, la nivel global, în anul 1987.
❗ ????̂???? ???????????????? ???????? ????????????????????????̦???????? ????????????????????????????̦???????? ????????????????̂????????????????, ???????????????????????????? ???? ???????????????????? ???????? ????????,???? ???????????????????????????????? ???????? ???????????????????????????????? ???????? ???? ???????????????????????????????? ????????????????.
???? Populația lumii crește în fiecare an cu aproximativ 83 de milioane de oameni, potrivit estimărilor ONU. Presupunând că nivelul fertilității va continua să scadă, populația globală va fi de 8,6 miliarde în 2030 și de 9,8 miliarde în 2050, conform proiecției de variantă medie.
➡️ La aceste cifre impresionante au contribuit și progresele în sistemul de sănătate. Acestea au reușit să prelungească speranța de viață, să reducă mortalitatea maternă și pe cea infantilă și să contribuie la dezvoltarea vaccinurilor într-un timp record.
Niciun comentariu

Lăsați un comentariu