+40 368 408 073

Policlinica Sacele

+4 0368 005 356

Spitalul Sacele

Strada Oituz 54, Săcele

Spitalul Municipal Sacele

Programari

A doua zi de joi a lunii martie – Ziua mondială a rinichiului

A doua zi de joi a lunii martie – Ziua mondială a rinichiului

Cea de-a doua zi de joi a lunii martie marchează ziua mondială a rinichiului, pentru a atrage atenția asupra importanței sănătății acestuia și de a reduce frecvența și impactul afecțiunilor renale în rândul populației.

Rinichii sunt două organe interne situate în regiunea lombară, de fiecare parte a coloanei vertebrale. Rolul principal al acestora este excreția, respectiv eliminarea prin urină a substanțelor inutile sau dăunătoare, produse de organism sau luate din mediul exterior.

Atenție! Unul din 10 adulți suferă de o boală renală cronică.

Netratată, boala renală poate fi fatală. Afecțiunea este asociată și cu un risc crescut de boală cardiovasculară sau de accident vascular cerebral. La nivel global, peste 850 de milioane de pacienți se confruntă cu aceasta.
_____________________

Dr. Alexandru Constantina este medicul specialist urologie din cadrul Spitalului Municipal Săcele. Serviciile medicale disponibile la departamentul de urologie al spitalului se pot efectua atât în ambulatoriul aflat pe Aleea Episcop Popeea Nr. 20, cât și în regim de spitalizare de zi. Acestea sunt:

– consultații cu sau fără prescripții medicale;
– efectuarea de ecografie abdominală;
– investigații radiologice și de laborator pentru afecțiuni renale.

Programările se pot face la numărul de telefon 0368.408.073, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. Nu ezitați să ne contactați!

#spitalulmunicipalsacele #spitalsacele #sacele #14martie #zimondiala #rinichi #ziuamondialaarinichiului #afectiunirenal

Niciun comentariu

Lăsați un comentariu