+40 368 408 073

Policlinica Sacele

+4 0368 005 356

Spitalul Sacele

Strada Oituz 54, Săcele

Spitalul Municipal Sacele

Programari

11 octombrie – Ziua mondială împotriva obezității

11 octombrie – Ziua mondială împotriva obezității

Pe 11 octombrie se sărbătorește ziua mondială împotriva obezității. Scopul este de a atrage atenția asupra efectelor negative ale afecțiunii asupra organismului, dar și de a prioritiza tratamentul și prevenția acesteia.

Obezitatea este o boală cronică, determinată de acumularea de grăsime în exces. Pe lângă problema estetică, aceasta este caracterizată și de o tulburare nutrițională gravă. Odată cu obezitatea, în corpul pacientului se instalează afecțiuni asociate, precum probleme respiratorii, metabolice, cardiovasculare etc.

Peste 13 milioane de adulți din România se confruntă cu probleme de greutate, acest număr reprezentând 70% din populația țării. În plus, peste jumătate dintre adolescenții români nu consumă zilnic fructe și legume, ceea ce îi plasează pe ultimul loc în Uniunea Europeană.
__________________________________________
Dr. Drugău Cristina este medicul specialist diabet zaharat, nutriție și boli metabolice la Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Municipal Săcele, aflat pe strada Episcop Popeea Nr. 20, în cadrul Policlinicii Municipiului Săcele. Serviciile oferite sunt:

➡ consultație de specialitate;
➡ teste clinice;
➡ măsurarea forței musculare cu dinamometrul;
➡ teste de sensibilitate;
➡ indice gambă/braț;
➡ eliberare adeverință medicală pentru Fișa Auto;
➡ consultații nutriție.

Pentru programări puteți apela numărul de telefon 0368.408.073, în intervalul orar 08:00 – 20:00. Suntem aici pentru orice întrebare aveți!

#spitalulmunicipalsacele #spitalsacele #sacele #11octombrie #zimondiala #obezitate #ziuamondialaimpotrivaobezitatii

Niciun comentariu

Lăsați un comentariu