+40 368 408 073

Policlinica Sacele

+4 0368 005 356

Spitalul Sacele

Strada Oituz 54, Săcele

Spitalul Municipal Sacele

Programari

16 iulie – Ziua națională a donatorului de organe

16 iulie – Ziua națională a donatorului de organe

???? Ziua națională a donatorului de organe se sărbătorește anual pe 16 iulie. Scopul acesteia este de a încuraja pacienții care se află pe listele de așteptare, dar și de a mulțumi persoanelor și familiilor care au acceptat donarea.

❗ ????̂???? ???????????????????????????? ????????????, ???????????????????????????????????????????? ????.???????????? ???????? ????????????????????????????̦???? ????????????????̂???????? ???????? ???????????????????????? ???? ????̦????????????????̆ ???????? ????????????????̦????̆ ????̂???? ???????????????? ???????????????????????????????????????????????????????? ???????? ????????????????????????.

➡️Cu toate acestea însă, nu orice organ poate fi transplantat. Până în momentul de față se pot realiza transplanturi pentru rinichi, inimă, plămâni, pancreas, ficat, piele, intestin și celule stem. De asemenea, pot fi donate și anumite țesuturi, precum: tendoane, valve cardiace, vede, cornee sau țesut osos.

???? Rata de accept a donării în România a crescut considerabil în ultimii ani. Faptul că un organ al unei persoane poate reprezenta șansa la viață a unei alte persoane, prin înlocuirea funcției alterate, este considerat un miracol al științei.

#spitalulmunicipalsacele #spitalsacele #zinationala #ziuanationalaadonatoruluideorgane #donatordeorgane #organe #sacele #16iulie

Niciun comentariu

Lăsați un comentariu